Slip

Poznati bend u novom sastavu

  Grupa Slip osnovana je u rujnu 2004. godine u Zagrebu od strane Nikole Ćerana (violina i viola) i Ive Turka (whistles – irske frule), koji su prije svirali u bendu the Shamrock Rovers. Slip je ime dobio po irskom plesnom ritmu slip jig.

  Upotpunjen bodhranom Tine Mišković i akustičnom gitarom Hrvoja Sudara, prvi je nastup Slip imao u Sisku mjesec dana nakon osnutka. Od tada je nastupao na brojnim mjestima u nepromijenjenom sastavu sve do lipnja 2005., kada se grupi pridružuje Ivan Bilić (irska flauta i whistles – irske frule). Primivši novoga člana bend je dobio novi, potpuniji i zanimljiviji zvuk.

  Slip se od svojeg početka opredijelio za irsku instrumentalnu glazbu, što isključuje angažman vokala. U glazbenom smislu, Slip nastoji pronaći izričaj koji bi bio sinteza irske tradicionalne glazbe i vlastitih autorskih kompozicija, s time da se ne izgubi prepoznatljivost tradicionalnoga. Grupa Slip nastupala je u gotovo svim važnijim klubovima u Zagrebu i diljem Hrvatske, kao i u inozemstvu (Slovenija, Njemačka, Češka, Austrija i Bosna i Hercegovina).

  Prvi album „Finally“ izlazi početkom ožujka 2012. U novije vrijeme grupa mijenja stil, uvodi vokal i počinje izvoditi i irske tradicionalne pjesme, od kojih će se sastojati najveći dio programa na koncertu na Liburniconu u Opatiji gdje će nastupiti u nešto izmjenjenom sastavu:

  Ivan Bilić: irska flatua, irske frule

  Ivo Turk, irske frule, bodhran (irski bubanj)

  Anamarija Martinčić: violina

  Ivan Mrčela: gitara, vokal

  Suzana Gabud: bodhran (irski bubanj)