Od mumije do kostima – umjetnost uzimanja šablona

Bendershield & Stormy Cele

  Uzimanje šablona je nešto što svaki cosplayer mora imati u malom prstu. Bendershield i Stormy Cele prikazat će vam postupak pravljenja osnovnih šablona korištenjem najjeftinijih mogućih materijala.

  Bogdan Čurguz – Bendershield cosplay

  Posle nesto više od tri godine bavljenja kosplejem osvojio je sve što se u Srbiji da osvojiti. Diplomirani filmski montažer, u međuvremenu je postao redovan gost Aniventure u Bugarskoj (Od ove godine Aniventure Comic Con) i konvencija u Madjarskoj (Mondocon, PlayIT). Na pet takmičenja osvojio je šest nagrada a bio član međunarodnih žirija 14 puta. Predsednik je udruge Valinor, vodećeg kosplej kluba u Srbiji. Do kraja godine se očekuju gostovanje na prvom Hungarokonu kao i nastupi u Beču i Atini. Specifična je situacija imati više nagrada nego takmičenja na kojima si učestvovao…

   

  Celeluin Ingalaure – Stormy Cele cosplay

  Sa 20 različitih nagrada, trenutno cosplayer sa najvećim brojem osvojenih titula na takmičenjima u Srbiji. Maksimalna sličnost sa likovima i mnoštvo preciznih detalja glavni su aduti u radovima ovog cosplayera. Veliki zaluđenik epskom fantastikom i Tolkinovim delima, specijalizuje se za likove iz ovih franšiza i androgene elfove uopšte. Od 2013. zvanično se bavi ovim hobijem a od 2014. ponosni je član udruge Valinor. U okviru udruženja gost je mnogih konvencija u Srbiji i regionu ( Hrvatska,Bugarska, Mađarska). Kao jedan od pobednika ovogodišnje najveće konvencije u Srbiji, pauzira u takmičenjima ali nastavlja dalje sa gostovanjima i uživanjem u cosplayu.