Radionice

Od mumije do kostima – umjetnost uzimanja šablona

Bendershield & Stormy Cele

Uzimanje šablona je nešto što svaki cosplayer mora imati u malom prstu. Bendershield i Stormy Cele prikazat će vam postupak pravljenja osnovnih šablona korištenjem najjeftinijih mogućih materijala.

  Artists Sketchmeet & Hangout!

  Ako se bavite umjetnošću i želite se podružiti i posavjetovati s drugim umjetnicima, pridružite se Artist Sketchmeet Hangoutu! Outline tema će biti skiciranje i brže forme umjetnosti, ali se nećemo striktno držati toga. Tu smo da se družimo, upoznamo i crtamo bez pritiska. Dobrodošli su svi, pa i oni koji nisu umjetnici i žele zaviriti u naš svijet.

   Izmjerimo Zemlju

   Vanesa Ujčić Ožbolt

   Živite u 3. st. p. n. e. Barbar ste. Ali imate ambiciju - želite osvojiti svijet. No prije toga, morate znati koliko je velik. 🙂 Pozivamo vas da krenete stopama drevnih znanstvenika i uz korištenje nekoliko sasvim običnih svakodnevnih predmeta sami napravite pokus i izračunate veličinu našeg planeta. 🙂

    Keltski čvorovi

    Ivana Francetić & Janko Jardas

    Jedna od najprepoznatljivijih vizualnih asocijacija koju vežemo uz Kelte su svakako keltski čvorovi. Osim što su prisutni u ilustracijama, mogu se iskoristiti pri izradi niza predmeta koji variraju od narukvica, ogrlica, ukrasa za torbe, privjeska za ključeve, pa sve do ispletenog podmetača.

     Elektronika u cosplayu

     David Dubrović

     Voljeli biste izraditi atraktivne dodatke za svoj pomno osmišljeni kostim, ali nemate nikakvu tehničku podlogu? Na ovoj radionici o elektronici u izradi kostima i propova, namijenjenoj početnicima, moći ćete steći praktično znanje o osnovnim komponentama (baterije, prekidači , LED svjetla) koje bi vam mogle zatrebati, njihovom spajanju i korištenju.

      Binding rune

      Karin Bogdanić

      Znate li da rune ne samo proriču budućnost, već je i stvaraju? Rune koje predstavljaju naše različite ciljeve upisuju se na komad drveta i kombiniraju u koncept koji objedinjuje naše individualne težnje te pozitivno djeluju na njihovo ostvarenje. Rune će se slikati akrilom na komadima naplavljenog drveta pod vodstvom likovne umjetnice Karin Bogdanić.

       Srednjovjekovno uvezivanje knjiga

       Karin Bogdanić

       Knjige su u srednjem vijeku bile izrazito cijenjene i to ne samo zbog skupoće materijala, nego i majstorskog načina uvezivanja. Pod vodstvom naše renomirane umjetnice Karin Bogdanić izradite vlastitu knjižicu uvezenu i ukrašenu na srednjovjekovni način. Tko tako nešto ne bi htio po povratku s Liburnicona staviti na svoju policu!

        Radionica kreativnog pisanja

        Edi Šikić

        Ako ste se ikada okušali u pisanju vjerojatno ste došli do "zida". U ovoj radionici ćemo kroz nekoliko manjih kreativnih izazova kreirati likove, svijet i priču s ciljem svladavanja takvih trenutaka te davanja ideja za pisanje.