SF&F udruga “MORDELE”

Udruga Mordele će se na Liburniconu predstaviti s tri programske točke koje će držati njeni članovi:

Murder! Tent,

Conan & Red Sonja filmski trash kviz 

i

The Dark Eye (Das Schwarze Auge) RPG

 

Udruga “MORDELE” je neprofitna organizacija posvećena promoviranju fantastike i znanstvene fantastike na području Istre, Hrvatske i inozemstva.
Ciljevi Udruge su promicanje fantastike i znanstvene fantastike, znanosti, raznih društvenih aktivnosti te izgradnja kvalitetnih međuljudskih odnosa (osobito među mladima), koji se danas sve više zanemaruju zbog digitalizacije.
Udruga trenutno broji desetak članova koji od početka 2015. godine organiziraju brojne događaje, namijenjene svim zainteresiranim posjetiteljima, u Centru za mlade u Poreču – kvizove znanja, “Magic, the Gathering” turnire te redovito igranje društvenih igara.
2016. godine udruga je organizirala i prvi veći događaj „Igramo i feštamo, a Vi?“ koji se ponovio i 2017. pod novim nazivom „Mordokon“, s raznim sadržajima: predavanja, društvene igre, “Magic, the Gathering” turnir, human-size „Čovječe ne ljuti se“, prezentacija streličarstva i mačevanja te escape tent.

 

Murder! Tent
Okušajte se u rješavanju zagonetki i istraživanju neobične smrti klauna u cirkusu. Zatvoriti ćemo vas na 30 min u “cirkuski šator” gdje ćete probati riješiti ubojstvo i zaključiti – zašto uopće rješavate ove lude zagonetke?
by Black Olive Games & Mordele

Conan & Red Sonja filmski trash kviz
Misliš da znaš sve o velikom barbaru Conanu ? Gledao si sve filmove i napamet znaš svih desetak rečenica iz filma ?Natječi se u trash filmskom kvizu i dokaži svoje znanje o poznatim trash barbarima Conanu i Sonji. Ili kako bi švarci rekao “Enough talk” – ajmo igrati !

The Dark Eye (Das Schwarze Auge) RPG
Znate li što je Dere? Gdje je Aventuria? Jeste li čuli o Dvanaestorici?
Odgovore na ova pitanja, a i još mnogo toga više, saznati ćete na predstavljanju 5. edicije najpopularnijeg njemačkog role playing sustava – The Dark Eye (Das Schwarze Auge). The Dark Eye je nastao daleke 1984. godine i od tada je prošao kroz nekoliko velikih promjena. Krase ga jako bogat i detaljan fantasy srednjovjekovno/renesansni svijet, po mnogima i najbogatiji detaljima od bilo kojeg postojećeg sustava.
Ovim predstavljanjem pokušati ćemo vam približiti osnovna pravila sustava, uvesti vas u predivan i magičan svijet Aventurie, kontinenta na kojemu se odvija glavna priča, te se nadamo da ćemo vas dovoljno zaintrigirati da se okušate i sami u ovom zanimljivom role playing sustavu.

Nakon predstavljanja slijedi avantura Witch’s Dance u kojoj će četvorica igrača preuzeti uloge hrabrih heroja u borbi protiv prevlasti zlog vješca nad malim selom Wirselhome-om.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *