COSPLAY natjecanje 2017.

Nastavljamo s tradicijom! I ove godine nam se pridružite na velikom cosplay natjecanju, te pokažite svoju spretnost u imitiranju najdražih likova ili u izradi kostima.

Tema?

Ove godine nemamo tematski cosplay, jer smo se i mi, poput Rikona i Istrakona prije nas, priklonili novom načinu ocjenjivanja. Unatoč tome, glavna tema Liburnicona su Barbari, pa vas nećemo spriječiti da cosplayjate nešto u tom stilu.

Kategorije cosplay natjecanja su pojedinačna  i grupna. Pod grupnom kategorijom smatramo najmanje 2 natjecatelja koja se prijave zajedno na mail ili izravno na konvenciji. Grupa nije ograničena maksimalnim brojem članova.

Kako se prijaviti?

Kao i svake godine, prijave idu na mail maja.mirkovic9@gmail.com do početka Liburnicona 18.08., a nakon toga na oglasnu ploču na samom konu – zaključno sa subotom u 19 sati. Sve što trebate napraviti je napisati svoje ime i prezime, godine, lik kojeg cosplayjate, imate li performans, radite li sami kostim, te kategoriju u kojoj se želite natjecati (pojedinačna/ grupna).

Glasanje

Odvija se u 2 pravca kao i do sada: imamo glasove publike koja nam daje jednog pobjednika, bez obzira natječe li se cosplayer u grupi (tokom petka ili subote preuzimate knjižicu u koju ćete skupljati glasove publike u obliku naljepnica),

te glasove žirija koji dodjeljuju četiri nagrade: najbolji individualni kostim, najbolji performans, najbolja grupa najbolji ukupni dojam. Dodatno se može naći i nagrada za poticajni cosplay za nekoga tko se prvi put natječe.

U ocjenjivanju, žiri će gledati izradu kostima, make-up, detalje i sveukupni dojam, performans te utjelovljenje lika.

Cosplay repair centar će se nalaziti u sklopu Capsa Locus, prostorije opremljene tuševima, ogledalom i WC-om, gdje se cosplayeri mogu na miru ići presvući, ali ne i ostaviti svoje stvari tamo.

Nagrade?

Kao i uvijek, počastit ćemo vas bogatim fondom nagrada od naših sponzora Turistička agencija „Da Riva“, Turistička agencija „Paragvaj tours“ te „Paragvaj line“; a naći će se još štošta zanimljivoga.

Što se tiče ulaznica, cosplayeri i ove godini imaju popuste:
Odnosi se samo na kupnju akreditacije za sva tri dana festivala 3 dana = 40 kn. Pravo na popust imaju sudionici cosplaya koji su unaprijed najavili svoje sudjelovanje putem e-maila ili posjetitelji koji su u trenutku dolaska na Info pult kostimirani te se prijavljuju na natjecanje u cosplayu.

Stay tuned, i vidimo se na Liburniconu! 🙂

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *